Opleiding

Opleiding

Musate biedt een muziekopleiding aan voor kinderen én volwassenen. Want je bent nooit te oud om iets te leren! Iedereen die gebeten is door muziek, is welkom. Kinderen vanaf 7 à 8 jaar zijn welkom in onze notenleerklas. Na kerstmis kan iedere leerling een instrument kiezen dat hij/zij graag wil leren bespelen. Elke leerling krijgt vanaf dan iedere week, uitgezonderd schoolvakanties, een half uur instrumentles. Deze lessen worden gegeven door professionele leraars die afgestudeerd zijn of momenteel studeren aan het conservatorium.

Bij een normaal traject doorloopt iedere leerling 4 jaar notenleer, de instrumentlessen zijn onbeperkt in tijd. Voor volwassenen wordt er in samenspraak met hen een individueel traject opgesteld om de notenleer- en instrumentlessen te plannen.

Na verloop van tijd zijn de muzikanten klaar om in het jeugdorkest te komen meespelen. Dit instaporkest onder leiding van Gert-Jan Schoup, speelt muziekstukken aangepast aan het niveau van beginnende muzikanten. Hier worden ze klaargestoomd om op termijn te kunnen meespelen in het grote Musate orkest.

Muziekinitiatie

Muziekinitiatie

Staan uw kinderen al van jongs af aan te springen om muziek te leren, maar zijn ze nog iets te jong voor de notenleer? Dan zijn ze welkom vanaf 6 jaar (eerste leerjaar) in de muziekinitiatie bij An-Sophie Van den Neucker. In deze lessen, die om de 14 dagen doorgaan, leren ze spelenderwijs muziek maken en maken ze kennis met de instrumenten uit het harmonieorkest. Een ideale voorbereiding voor de notenleerklas!

Leraars

Voor meer informatie omtrent de muziekopleiding kan je altijd terecht bij muziekopleiding@musate.be

Jeugd

Jeugd

Omdat wij naast muziek spelen uiteraard elkaar graag een beetje beter leren kennen, worden er naast de lessen en de repetities, ook nog activiteiten georganiseerd door het jeugdbestuur.

Cloë, Gillis, Ine, Inge, Jeroen, Mirte, Mona, Nele, Wannes en Wim vormen samen het jeugdbestuur. Zij organiseren jaarlijks o.a. een spaghetticoncert in november. In maart is er dan het jeugdweekend waarbij er veel gerepeteerd wordt maar ook heel veel leuke activiteiten gepland staan. Aansluitend op het weekend organiseert het jeugdbestuur in mei Talent aan de Pupiter waarop alle instrument- en notenleerklassen hun muzikale vooruitgang tonen aan het publiek. Diezelfde avond staat het jeugdbestuur ook in de potten te roeren op het spaghettifestijn.

Zoals je ziet vormt dit al een volle kalender, maar naast deze grote evenementen worden er doorheen het jaar ook nog andere activiteiten georganiseerd zoals een jeugddag, een namiddag schaatsen of een avondje bowling. Dit alles zorgt ervoor dat we naast een talentvolle groep muzikanten, ook een hechte vriendengroep zijn.

Voor meer informatie over deze activiteiten kan je steeds terecht bij jeugdbestuur@musate.be

Leraars

InstrumentLeraar
NotenleerLelani Verbeke
MuziekinitiatieLelani Verbeke
KoperMilla Van Lint
DwarsfluitMiriam De Wolf
KlarinetJonas De Smedt
SaxofoonLelani Verbeke
SlagwerkStijn Schoofs